Menu Sluiten

Wordt “www” automatisch opgenomen in mijn SSL-bestelling?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Vraag

Zou het certificaat voor “www.example.com” “example.com” beschermen (en vice versa)?
Zou “www.subdomain.example.com” ook “subdomain.example.com” beschermen?

Antwoord

Single Domain Certificaat: Bij het aanvragen van een certificaat in het SSL-paneel is er een speciaal selectievakje waarmee u kunt selecteren of u het certificaat voor beide varianten wilt aanvragen – met èn zonder WWW. Standaard worden beide varianten aangevraagd (selectievakje is ingeschakeld). Als u het certificaat alleen voor een bepaalde domeinnaam wilt ontvangen, b.v. example.com (zonder WWW), verwijder dan het vinkje.

Let op: wanneer u beide varianten aanvraagt, kan de validatiemethode alleen voor het hoofddomein worden gewijzigd. In het geval van het gebruik van DNS- of EMAIL-validatiemethoden wordt alleen het hoofddomein gevalideerd, de gratis SAN wordt niet gevalideerd, hoewel de methode ernaast zichtbaar zal zijn in het SSL-paneel. Als u HTTP (bestandsgebaseerde validatie) kiest, moeten beide hostnamen worden gevalideerd – relevante instructies worden gegeven in het SSL-paneel.

Als u dit selectievakje nog niet ziet, wis dan uw cache / cookies voor sslpanel.io uit de browser, om er zeker van te zijn dat de nieuwste versie van het ssl-paneel wordt weergegeven.