Menu Sluiten

WordPress staging Push-To-Live in Softaculous

Hoe kunnen we helpen?

WordPress staging Push-To-Live in Softaculous

U bent hier:
« ga terug

Wanneer u een staging live wilt zetten, wordt dit aangeduid als Push-To-Live. Het proces voor het opzetten van een staging wordt beschreven in de handleiding: “WordPress Staging (ontwikkelomgeving) in Softaculous“. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u van een staging uw live omgeving maakt.

LET OP! In de staging-omgeving kunt u caching-plugins installeren, maar schakel deze nooit in. Dit kan namelijk tot problemen leiden in de live versie.

Softaculous installaties


Ga in DirectAdmin naar Softaculous Auto Installer.
Binnen Softaculous, klikt u op Geinstalleerde scripts om bij uw installaties te komen.

Staging live zetten


Klik op het “Push-To-Live“-icoontje dat zich helemaal links bevindt naast uw staging. Hier kunt u vervolgens kiezen uit twee opties.

De eerste optie overschrijft de volledige live-versie met de bijgewerkte versie uit de ontwikkelomgeving. Dit is vaak de bedoeling voor beginnende gebruikers, maar ervaren ontwikkelaars willen mogelijk meer controle hebben over wat wordt overschreven.

Als u deze instellingen wilt aanpassen, kies dan voor “Customize” om zelf te bepalen wat u wel en niet wilt overschrijven. Als u alles wilt overschrijven, klik dan op “Push to Live“.

De optie voor gepersonaliseerde instellingen is eenvoudig: Alles wat u aanvinkt, zal worden overschreven. Wat niet is aangevinkt, blijft zoals het al is in de live omgeving. Wanneer u alles naar wens hebt ingesteld, klikt u op “Push to Live“.

Tot slot zult u waarschijnlijk de grote groene knop rechtsboven hebben gezien met de tekst “Set this installation as live“. Deze knop zet uw staging om in een live omgeving en maakt deze daarmee onbruikbaar voor verdere ontwikkeling als staging. Het gebruik van deze knop wilt u dus (vrijwel) nooit doen.

De staging is nu live!

Als alles succesvol is verlopen, wordt het onderstaande scherm weergegeven en is uw ontwikkelomgeving nu live! Als u echter ergens in dit proces of eerder problemen bent tegengekomen, helpen we u graag via onze livechat of een supportticket!