Menu Sluiten

WordPress Staging (ontwikkelomgeving) in Softaculous

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Wanneer u een WordPress-site ontwikkelt, is het vaak wenselijk om een afgeschermde omgeving te hebben voor het bouwen van uw site. Dit voorkomt dat wijzigingen direct worden doorgevoerd op uw live website. Recentelijk is dit proces vereenvoudigd dankzij een nieuwe functie in een van onze installatieprogramma’s, met name Softaculous. Met deze functie kunt u nu profiteren van de mogelijkheid om een staging (ontwikkel)omgeving op te zetten. Wanneer u tevreden bent met de ontwikkelingen, kunt u deze gemakkelijk naar de live omgeving verplaatsen.

Dit terugzetten naar de live omgeving wordt Push-To-Live genoemd. We zullen hier later in deze handleiding op terugkomen.

LET OP! In de staging-omgeving kunt u caching-plugins installeren, maar schakel deze nooit in. Dit kan namelijk tot problemen leiden in de live versie.

Softaculous installaties

Ga naar Softaculous via de knop “Softaculous Auto Installer” in DirectAdmin. Voordat u een Staging-omgeving kunt opzetten, is het essentieel dat er al een installatie binnen Softaculous is voltooid. Als dat het geval is, kunt u de installatie vinden onder “Geinstalleerde Scripts“.

Staging opzetten


Naast uw installatie ziet u nu het staging-icoontje. Als u hierop klikt, wordt u doorgestuurd naar het menu voor het aanmaken van een staging-omgeving. Hier kunt u verschillende opties selecteren.


Bij het aanmaken van uw staging hoeft u slechts enkele instellingen te kiezen.

  1. Kies eerst of het een HTTP- of HTTPS-verbinding betreft.
  2. Selecteer vervolgens het domein waarvoor u een staging wilt maken.
  3. Daarna kunt u aangeven in welke map de staging moet worden aangemaakt. Hier kunt u bijvoorbeeld “stage” invoeren, of zoals in het voorbeeld gewoon “staging”.
  4. Tot slot kunt u een database-naam kiezen. (Hier wordt automatisch uw gebruikersnaam_ voor geplaatst.)

Als alles is ingesteld, klikt u eenvoudig op “Create Staging“, waarna uw ontwikkelomgeving zal worden aangemaakt.

Staging live zetten

Als u tevreden bent met de voortgang in uw ontwikkelomgeving, kunt u deze eenvoudig live zetten met de zojuist opgezette staging, met slechts een paar klikken. Belangrijk is dat de staging ook behouden blijft, zodat u uw ontwikkelproces ononderbroken kunt voortzetten.

In de handleiding “WordPress Staging Push-To-Live in Softaculous” wordt stap voor stap uitgelegd hoe u de staging live kunt zetten.