Menu Sluiten

WordPress site verhuizen met Duplicator

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Vraagt u zich af hoe u snel maar gemakkelijk uw WordPress site van een andere webhosting kunt verhuizen naar de webhosting van WinCOM? Dan bent u hier op het juiste adres! In deze handleiding leggen we u graag uit hoe u dit kunt doen.

Allereerst dient u de plugin “Duplicator” te installeren binnen uw WordPress admin omgeving. Weet u niet hoe u plugins in WordPress kunt installeren? Bekijk dan eerst de volgende handleiding.

Nadat u Duplicator geïnstalleerd en geactiveerd heeft zoekt u in het menu het kopje “Duplicator”. Klik hier vervolgens op.

Klik nu rechts op “Create New” om een nieuwe backup te maken.

Nu krijgt u een pagina te zien met veel informatie. Het enige wat u hoeft te doen is onderaan de pagina op “Next” te klikken.

Volgens gaat de plugin uw systeem scannen waarna u een opsomming te zien krijgt. Als alles goed is kunt u onderaan de pagina op “Build” klikken waarna de plugin een backup zal gaan maken. Dit kan enige tijd duren, laat het venster daarom open.

Zodra de backup gereed is krijgt u de optie te zien om de installer en het archief te downloaden. Klik op beide buttons om de gegevens te downloaden.

Nu zijn we klaar in uw oude WordPress installatie. Alle stappen hierna dient u te doen bij uw (nieuwe) webhosting pakket van WinCOM.

Maak nu via bijvoorbeeld Filezilla een FTP verbinding. Hoe u dit doet ziet u in de volgende handleiding. Upload de gedownloade bestanden van de vorige stap naar de map waar uw website bestanden staan (/domains/uwdomein.nl/public_html). Zorg ervoor dat de bestanden die al in deze map staan verwijderd zijn!

Log nu in op het DirectAdmin panel en ga onder “Your Account” naar “MySQL Management”. Klik hier op. Maak vervolgens een database aan. Weet u niet hoe dit moet, bekijk dan de volgende handleiding en scroll naar onderen totdat u “Hoe maak ik een MySQL database in Directadmin?” ziet.

Nadat u de database hebt aangemaakt krijgt de database gegevens te zien.

Ga nu naar het installer.php bestand door /installer.php achter uw domeinnaam te plakken (uwdomein.nl/installer.php).

Nu ziet u een pagina waar u uw database gegevens kunt invoeren. Zorg ervoor dat het bolletje voor “Connect and Remove All Data” geselecteerd is. Vul nu uw database gegevens in en klik op “Test Connection” om te kijken of de connectie met de database gemaakt kan worden.

Op het moment dat achter “Server Connected” en “Database Found” het woord “Success” staat vinkt u onderaan de pagina het hokje bij “I have read all warnings & notices” aan en klikt u op “Run Deployment”. Wanneer hierna een melding komt klikt u weer op “OK”.

Nu gaat de installer aan de slag om uw WordPress site te plaatsen naar uw webhosting pakket van WinCOM. Zodra dit gereed is krijgt u een pagina te zien waar u nog een aantal gegevens kunt aanpassen, maar dat is optioneel. Wanneer alles klopt klikt u op “Run Update”.

Error 200

Krijgt u een error 200 te zien met daarin de melding “In order to extract the archive.zip file the PHP ZipArchive module must be installed.”? Dan dient u in de PHP instellingen de extensie “zip” in te schakelen. Hoe u een extensie in de PHP instellingen inschakelt leest u in onze PHP instellingen handleiding.

Error 500

Krijgt u nou een error 500 te zien na het klikken op “Run Deployment” in de vorige stap? Volg dan de volgende stappen om het terugplaatsen toch te doen slagen. Wanneer u deze error niet te zien krijgt is je site succesvol teruggeplaatst en kunt u deze stap negeren.

Ga via DirectAdmin naar de File Manager. Dit doet u door bovenin DirectAdmin op “Files” te klikken.

Wanneer u dat hebt gedaan navigeer naar de map waar uw website bestanden staan (/domains/uwdomein.nl/public_html). Hier ziet u vervolgens het ZIP bestand van uw backup staan. Klik op “Extract”. U komt dan op een andere pagina terecht, ook hier klikt u weer op “Extract”

Als het goed is krijgt u nu de melding dat het uitpakken geslaagd is. Ga nu terug naar de installer (uwdomein.nl/installer.php). Klik wanneer u dat nog niet gedaan hebt in de installer op “Try Again”.

Klik op “Advanced Options” en selecteer “Manual package extraction”. Klik nu onderaan de pagina weer op “Run Deployment” om het terugplaatsen te doen slagen.

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd, u heeft uw WordPress site succesvol naar uw webhosting pakket van WinCOM verhuisd! Mocht uw site nog niet werken kan het zijn dat u oorspronkelijk een SSL verbinding gebruikte, zorg er in dat geval voor dat deze verbinding ook weer herstelt wordt. Als uw site optimaal werkt, verwijder dan het installer.php bestand en de backup die u eerder heeft geüpload.

Mocht het nou niet gelukt zijn, neem dan even contact op via de helpdesk We helpen u graag!