Menu Sluiten

WordPress automatisch via Installatron installeren

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Voor het installeren van een WordPress site raden we u aan gebruik te maken van Installatron. Via Installatron kunt u gemakkelijk meerdere bekende systemen installeren om zodoende uw site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we u uit hoe u via Installatron een WordPress installatie doet.

Om WordPress te installeren via Installatron dient u naar uw DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons heeft ontvangen!

Nadat u bent ingelogd selecteert u het domein waar u WordPress wilt installeren.

Scroll helemaal naar onderen totdat u een aantal applicaties te zien krijgt. Klik vervolgens op “view more”.

U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien, klik in dit overzicht op “WordPress”.

Daarna krijgt u de mogelijkheid om WordPress te installeren. Klik hiervoor op “install this application”.

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. U krijgt nu de pagina te zien waar u enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op “Install”.

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat uw domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens. Mocht het daarna nog niet lukken raden we u aan om tijdelijk het .htaccess bestand te hernoemen.

Komt u er nou echt niet uit dan staat onze helpdesk klaar voor u! Wij zijn te bereiken via een live chat sessie of per ticket. We helpen u graag!