Menu Sluiten

Wat is een Captcha?

Hoe kunnen we helpen?

Wat is een Captcha?

U bent hier:
« ga terug

CAPTCHA, ook bekend als “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”, is een technologische methode die wordt gebruikt om computers te onderscheiden van menselijke gebruikers. Deze methode wordt vaak geïmplementeerd in webformulieren om ongewenste berichten, zoals spam, te filteren. De verschillende opdrachten of controles van een Captcha worden ook wel “Challenges” genoemd.

Challenges

De verschillende uitdagingen binnen een CAPTCHA worden doorgaans aangeduid als “Challenges” en kunnen diverse vormen aannemen, zoals het selecteren van afbeeldingen (bijvoorbeeld Google ReCaptcha), het oplossen van rekensommen, of het ontcijferen van teksten in afbeeldingen.

Hoewel het zeldzaam is, kan het voorkomen dat CAPTCHA’s worden gekraakt door geavanceerde bots. Deze bots kunnen tegenwoordig soms afbeeldingen en teksten interpreteren, waardoor ze toch door de CAPTCHA-beveiliging kunnen glippen. Desalniettemin blijft CAPTCHA over het algemeen een effectieve en veelgebruikte methode om bots te weren.

Zelf een Captcha gebruiken

Indien u overweegt om CAPTCHA te implementeren, zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals plug-ins of modules voor uw website, die gemakkelijk kunnen worden gevonden in platformen zoals WordPress. Daarnaast kunt u ook rechtstreeks bij Google een CAPTCHA aanvragen en configureren voor uw website. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.google.com/recaptcha