Menu Sluiten

Waar vind ik de private key van mijn SSL-certificaat?

Hoe kunnen we helpen?

Waar vind ik de private key van mijn SSL-certificaat?

U bent hier:
« ga terug

Alle SSL-certificaten vereisen een persoonlijke sleutel tijdens de installatie. Dit wordt ook wel de Private Key genoemd Deze private key is een apart bestand dat wordt gegenereerd wanneer u uw certificaat aanvraagt met een Certificate Signing Request (CSR).
De private key wordt niet opgeslagen in ons database, dus bij verlies of vergeten is het niet mogelijk om deze sleutel opnieuw op te halen via het SSL Control Panel

We raden u aan om de private key op een locatie op te slaan waar u deze gemakkelijk kunt terugvinden, zodra u klaar bent om uw SSL-certificaat op uw server te installeren.

Als u de CSR voor het certificaat genereert in het SSL Control Panel, wordt u gevraagd te bevestigen dat u de private key heeft opgeslagen.

Wat te doen als iemand de privésleutel is kwijtgeraakt

In sommige gevallen wanneer het SSL-certificaat al was geïnstalleerd (in geval van verlenging), bevindt de private key zich al op uw server. Als uw SSL-certificaat voor een nieuwe periode is verlengd en de CSR niet is gewijzigd, is de private key al in de server opgeslagen en geeft installatie van het nieuwe certificaat geen problemen.

In het geval dat het een nieuw certificaat is of de private key niet meer op de server staat of verloren/vergeten is, is de enige optie het opnieuw uitgeven (niet verlengen) van het SSL-certificaat.
Tijdens de reissue kunt u een nieuwe CSR met een nieuwe private sleutel koppelen aan het SSL-certificaat. Zodra de reissue is uitgegeven, kunt u dit SSL-certificaat met de privésleutel (die u op een veilige plek heeft opgeslagen) op uw server installeren.

Een reissue is gratis en kan via het SSL Control Panel aangevraagd worden