Menu Sluiten

PHP instellingen wijzigen

Hoe kunnen we helpen?

PHP instellingen wijzigen

U bent hier:
« ga terug

Soms kan het voorkomen dat u een bepaalde PHP instelling moet wijzigen. Bijvoorbeeld omdat u de maximale uploadgrootte dient aan te passen om een bestand te kunnen uploaden. In de melding wordt dan vaak aangegeven dat u op zoek moet gaan naar het php.ini bestand. Wij van WinCOM houden ervan om de instellingen op een algemene plaats te hebben, voor onze webhosting klanten is dat natuurlijk in DirectAdmin. Ook hier zijn alle PHP instellingen te vinden. Mocht u dus uw PHP versie willen wijzigen, de maximale uploadgrootte willen verbreden of enkele extensies willen in/uitschakelen weet u na deze handleiding waar u dat moet doen!

Om de PHP instellingen te beheren dient u naar uw DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons heeft ontvangen!

Stap 1

Nadat u bent ingelogd selecteert u een domeinnaam die u eerder heeft toegevoegd.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat u uitkomt bij “Advanced Features”.

Stap 2

Vervolgens klikt u op “Select PHP version

Stap 3

Wanneer u dat heeft gedaan krijgt u meteen de optie te zien om de PHP versie te veranderen. U klikt op de huidige PHP versie, 7.0 in dit geval. U krijgt een dropdown menu te zien met de beschikbare versies, u selecteert de versie die u wilt gebruiken.

Zodra u voor een versie heeft gekozen, klikt u op Set as current 

Stap 4

Om de opties binnen PHP te wijzigen klikken we op: Options.

U komt nu op een nieuw scherm terecht, dat er ongeveer zo uit ziet als onderstaande afbeelding.

Stap 4a

Stel nu, dat we de instelling post_max_size willen wijzigen, hoe doen we dat? Allereerst, klik op de huidige waarde voor die instelling. Deze is weergegeven in het blauw, 8M in de afbeelding.

Stap 4b

U klikt op de waarde en vervolgens komt er een dropdown menu waar u de nieuwe waarde voor die instelling kunt kiezen, zie onderstaande afbeelding. U klikt nu de gewenste waarde aan, deze slaat zichzelf op!

U ziet vervolgens rechts boven in een pop-up verschijnen. Dit betekent dat het is gelukt en de wijziging actief is!

Mocht u er nou niet helemaal uitkomen, dan staat de helpdesk natuurlijk altijd voor u klaar. We helpen u graag!