Menu Sluiten

PHP instellingen wijzigen (php.ini)

PHP instellingen wijzigen (php.ini)

U bent hier:
« ga terug

Soms kan het voorkomen dat u een bepaalde PHP instelling moet wijzigen. Bijvoorbeeld omdat u de maximale uploadgrootte dient aan te passen om een bestand te kunnen uploaden. In de melding wordt dan vaak aangegeven dat u op zoek moet gaan naar het php.ini bestand. Wij van WinCOM houden ervan om de instellingen op een algemene plaats te hebben, voor onze webhosting klanten is dat natuurlijk in DirectAdmin. Ook hier zijn alle PHP instellingen te vinden. Mocht u dus uw PHP versie willen wijzigen, de maximale uploadgrootte willen verbreden of enkele extensies willen in/uitschakelen weet u na deze handleiding waar u dat moet doen!

Om de PHP instellingen te beheren dient u naar uw DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons heeft ontvangen!

Nadat u bent ingelogd selecteert u een domeinnaam die u eerder heeft toegevoegd.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat u uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klikt u op “Select PHP version”

https://www.vimexx.nl/redactor/images/56d1a0772ff57.jpg

Wanneer u dat hebt gedaan krijgt u meteen de optie om de PHP versie te veranderen naar de versie die u wenst te gebruiken (1). Let er hierbij op dat u alleen instellingen kunt wijzigen bij een andere versie dan native. Zodra u voor een versie heeft gekozen, kunt u verschillende extensies aan/uitzetten, maar ook instellingen wijzigen! Let er wel op dat u de instelling opslaat door op de knop “Set as current” te klikken. Vervolgens kunt u extensies aan- en uitschakelen naar uw wensen. Het is hierbij belangrijk dat u het hokje rechts naast de gewenste extensie aanvinkt.

Goed, maar hoe wijzig ik dan een PHP instelling? Om de PHP instellingen te kunnen wijzigen, dient u eerst op de knop “Show PHP Settings” klikken (2).

https://www.vimexx.nl/redactor/images/56c35e174a745.jpg

U komt nu op een nieuw scherm terecht, dat er ongeveer zo uit ziet als onderstaande afbeelding.

Krijgt u nu geen instellingen te zien, zoals in onderstaande afbeelding? Dan bent u waarschijnlijk vergeten om een andere PHP versie in te stellen. Als u dit alsnog doet, zullen de in te stellen instellingen wel weer zichtbaar zijn.

Stel nu, dat we de instelling “post_max_size” willen wijzigen, hoe doen we dat? Allereerst, klik op de huidige waarde voor die instelling. Deze is weergegeven in het grijs.

Vervolgens verandert de grijze tekst in een vak waar u de nieuwe waarde voor die instelling kunt kiezen, zie onderstaande afbeelding. Als u de gewenste instelling heeft gekozen, klik op “Apply”.

Het bewerk-vak verandert weer terug in tekst, ditmaal in het oranje. Dit houdt in dat de waarde wel klaar staat om gewijzigd te worden, maar nog niet daadwerkelijk is gewijzigd.

Klik nu op “Save” om de instelling(en) op te slaan.

U ziet vervolgens een pop-up verschijnen, met een bevestiging dat het opslaan is geslaagd.

Mocht u er nou niet helemaal uitkomen, dan staat de helpdesk natuurlijk altijd voor u klaar. We helpen u graag!