Menu Sluiten

Kan ik e-mail automatisch laten doorsturen?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Soms is het fijn als u uw e-mails automatisch kunt laten doorsturen naar uw hoofd e-mailadres of een ander e-mailadres. Hierdoor heeft u niet x aantal postvakken voor verschillende e-mailadressen en behoud u het overzicht. Ook scheelt dit extra opslagruimte! Hoe u dit in kunt stellen leggen we in deze handleiding graag voor u uit!

Helaas is het automatisch doorsturen voor Gmail- en Hotmail e-mailadressen niet langer mogelijk.
Zij scannen mail op spam, de spammende servers worden geblokkeerd. Als de webserver mail forward, herkennen zij deze server als de server die verantwoordelijk is voor het spammen. Dat wil zeggen dat zodra een externe server spamt en deze server het doorstuurt naar Gmail of Hotmail, zij denken dat de forwarder juist de spammer is. Om deze reden is het niet meer mogelijk om mail door te sturen naar deze publieke services. Gmail heeft daar een oplossing voor gemaakt welke wij nu helaas moeten forceren. U leest er hier meer over: Uitleg voor Gmail of uitleg voor Hotmail.

Om uw e-mail door te kunnen sturen dient u eerst in te loggen op het DirectAdmin panel. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons heeft ontvangen!

Stap 1

Nadat u bent ingelogd in DirectAdmin selecteert u het domein waarbij u de e-mail wilt laten doorsturen.

Klik vervolgens onder E-Mail Management op Forwarders

Stap 2

Klik nu op Create new E-Mail Forwarder.

Stap 3

Vervolgens krijgt u een tweetal invoervelden te zien. Bij het eerste veld voert u een e-mailalias in. Bij het tweede invoerveld voert u het e-mailadres in dat de doorgestuurde mail daadwerkelijk moet gaan ontvangen. Klik nu op Create om deze forwarder aan te maken. Volgens onderstaand voorbeeld worden e-mails die nu verstuurt worden naar ikwilditdoorsturen@uwdomein.nl in werkelijkheid ontvangen door naar@ditemailadres.nl zonder dat de versturende partij dit weet.

Stap 4

U heeft ook de mogelijkheid om meerdere aliassen aan te maken. Dit doet u door een komma in het eerste invoerveld na uw alias in te voeren. Bijvoorbeeld deze,endeze nu ontvangt deze@uwdomein.nl en endeze@uwdomein.nl de e-mails en stuurt deze automatisch door naar naar@ditemailadres.nl en naar ooknaar@mij.nl volgens onderstaand voorbeeld. Klik ook nu weer op Create om de forwarders aan te maken.

Create forwarder

Probeer het eens! Komt u er nou echt niet uit? Geen probleem! Het WinCOM team staat klaar voor u. Dit kan per ticket of via een live chat sessie!