Menu Sluiten

Joomla site verhuizen naar basicHost

Hoe kunnen we helpen?

Joomla site verhuizen naar basicHost

U bent hier:
« ga terug

Vraagu zich af hoe u snel maar gemakkelijk uw Joomla site van een andere webhosting kunt verhuizen naar de webhosting van WinCOM? Dan bent u hier op het juiste adres! In deze handleiding leggen we u graag uit hoe u dit kunt doen.

Voordat we beginnen met het terugplaatsen van uw Joomla pakket dienen we eerst een backup te maken, dit doen wij met Akeeba. U kunt Akeeba installeren via het administratie panel of door de bestanden te downloaden. Beide keuzes staan hieronder beschreven. Mocht het installeren via het administratie panel niet lukken gebruik dan de andere optie!

Installeren via Joomla administratie panel

Allereerst dient u als administrator in te loggen op het Joomla administratie paneel (uwdomein.nl/administrator).

Zodra u bent ingelogd klikt u onder “Extensies” op “Beheren”.

Klik nu op “Tab installeren vanaf web toevoegen”.

Voer in het zoekveld “Akeeba” in en klik vervolgens op “Akeeba Backup”.

Nu ziet u een button met “Install” staan, klik hierop. Vervolgens dient u dit nogmaals te bevestigen waarna de installatie zal gaan starten.

Installeren via uploadpakket

Ga naar de downloadpagina van Akeeba om het pakket te downloaden: Klik hier.

Zodra u het pakket gedownload heeft logt u in op het administratie paneel van Joomla en klikt u onder “Extensies” op “Beheren”.

Klik nu op de button “Upload pakketbestand” en upload het pakket dat u zonet heeft gedownload.

Nederlandse versie installeren

Aangezien deze handleiding ook in het Nederlands is geschreven is het prettig als ook de plugin in het Nederlands is.

Om het Nederlandse taalpakket te downloaden dient u via deze link het taalpakket te downloaden. Ook dit pakket installeert u weer via het extensie beheer, hoe u dit doet staat hierboven bij het vorige kopje al voor u beschreven!

Backup maken en downloaden

Nu zijn we eindelijk aangekomen op het punt waarbij we de backup gaan maken.

Klik onder “Componenten” op “Akeeba Backup”. U krijgt als het goed is nu een melding te zien dat u Akeeba nog niet gebruikt heeft. Wanneer u de melding te zien krijgt klikt u op “Configuratie wizard”.

Nadat u op bovenstaande button heeft geklikt gebeuren er een aantal dingen op de achtergrond. Sluit het venster niet en wacht geduldig af!

Zodra dit proces voltooid is krijgt u een nieuwe pagina te zien met de optie om een backup te maken. Klik hierop.

Nu kunt u de backup een eigen naam geven. Niet erg belangrijk, het belangrijkste is dat u nu de backup gaat uitvoeren. Nadat u de opdracht gegeven heeft de backup te maken duurt dit wel even, afhankelijk van hoe groot uw website natuurlijk is.

Zodra de backup gemaakt is krijgt u de volgende pagina te zien. Klik vervolgens op “Beheer back-up bestanden”.

Wanneer u op de bovenstaande button geklikt heeft komt er een melding. Bij deze melding mag u op “Ik snap het!” klikken om de melding te sluiten.

Vervolgens dient u via FTP verbinding te maken naar uw website. Hoe u dit doet valt te lezen in deze handleiding. Navigeer in de public_html map naar “/administrator/ components/ com_akeeba/backup” bij het domein waarbij Joomla nu geïnstalleerd staat. Sleep het backup bestand naar bijvoorbeeld uw bureaublad om het te downloaden.

Backup terug plaatsen op basicHost webhosting pakket

De volgende acties dienen te gebeuren met de gegevens van uw WinCOM webhosting pakket. 

Maak nu verbinding via FTP met uw WinCOM webhosting pakket. Upload het bestand dat u zojuist gedownload heeft naar de public_html map van de betreffende domeinnaam.

Zodra u dat gedaan heeft bezoek deze link en download het pakket waarmee u zometeen de backup terug gaat plaatsen. Nadat u het pakket gedownload heeft pak het uit en upload enkel kickstart.php en nl-NL.kickstart.ini naar de public_html map.

Log nu in op het DirectAdmin panel en ga onder “Your Account” naar “MySQL Management”. Klik hier op. Maak vervolgens een database aan. Weet u niet hoe dit moet, bekijk dan de volgende handleiding en scroll naar onderen totdat u “Hoe maak ik een MySQL database in Directadmin?” ziet.

Nadat u de database heeft aangemaakt krijgt u de database gegevens te zien.

Ga nu naar het kickstart.php bestand door /kickstart.php achter uw domeinnaam te plakken (uwdomein.nl/kickstart.php). Een eventuele melding die u ziet verschijnen leest u door en kunt u wegklikken.

Selecteer bij stap 1 op de kickstart.php pagina het archiefbestand dat u terug wilt plaatsen. Wanneer u er maar 1 geüpload heeft hoeft u hier niets te selecteren.

U hoeft bij stap 2 in principe niets te wijzigen aan de instellingen. Stap 3 is voor de ervaren gebruikers en is ook niet verplicht.

Zodra alles juist staat ingevuld klik bij stap 4 op “Start” om de verhuizing van uw website te starten. Wanneer u hier in het begin een error krijgt probeer het gewoon opnieuw.

Nu ziet u dat de verhuizing gestart is. Ook dit kan enige tijd in beslag nemen, afhangend van de grootte van uw website.

Zodra dit proces voltooid is klik op “Start de installer”

Er opent nu een nieuwe pagina. Klik onderaan de pagina op “Volgende”.

Nu dient u de instellingen van de database die u zojuist heeft aangemaakt in te voeren.

Klik na het invoeren weer onderaan de pagina op “Volgende”.

Nu wordt de database herstelt. Klik na het herstellen op “Volgende stap”

U bent nu terechtgekomen op een nieuwe pagina waar u een aantal gegevens kunt ingeven. Zorg er tenminste voor dat bij het kopje “Mappen fijn-afstemming” bij “tijdelijke map” en “log map” de juiste domeinnaam staat ingegeven. Klik vervolgens weer op “Volgende.

Op de volgende pagina krijgt u te zien dat u het venster mag sluiten en op de kickstart.php pagina op “Opruimen” dient te klikken. Dit mag u uiteraard ook doen.

Gefeliciteerd! Uw site is nu verhuisd naar uw WinCOM webhosting pakket! Mocht u tegen problemen aanlopen mag u altijd de helpdesk contacteren. We helpen u graag!