Menu Sluiten

Hoe zet ik een staging (ontwikkelomgeving) op voor WordPress?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Het opzetten van een ontwikkelomgeving voor WordPress is een slimme zet wanneer u aan een nieuwe website werkt die binnen hetzelfde domein wordt gelanceerd. Hier volgt een handleiding voor het creëren van deze ontwikkelomgeving.

Het creëren van de ontwikkelomgeving

De meest eenvoudige manier om een ontwikkelomgeving op te zetten voor WordPress is door gebruik te maken van Installatron. Volg deze stappen:

  1. Ga naar DirectAdmin en login met uw gegevens.
  2. Klik op “Installatron Applications Installer” onder Geavanceerd.
  1. U ziet nu al uw installaties binnen dit Hosting account. Klik op het “Kopieer icoontje” zoals hieronder weergegeven in het rood.
  1. In de volgende stap kiest u het betreffende domein en typt u stage in het Pad veld. Vervolgens drukt u onderin op Klonen.

Na voltooiing van de installatie is uw ontwikkelomgeving bereikbaar via het opgegeven adres, bijvoorbeeld “http://testdomein.nl/stage/“.

Het afschermen van de ontwikkelomgeving

Het afschermen van de ontwikkelomgeving voorkomt ongeautoriseerde toegang en belet tevens Google om de omgeving te indexeren.

Om deze bescherming toe te passen, navigeert u in DirectAdmin naar de “Bestandbeheer” binnen uw hostingpakket. Hier bladert u naar de /public_html/-map, waarin u de bestanden van uw website kunt vinden.

Bij de map die u wilt beveiligen, klikt u op de optie “Beveilig“.

Nu bevindt u zich in een scherm waarin u kunt aangeven dat u de map wilt beveiligen. Vul nu de volgende velden in:

  • Beveiligde map tekst“: Hier kunt u een extra tekst invoeren die wordt weergegeven op het inlogscherm.
  • Maak/update gebruiker“: Voer de gewenste gebruikersnaam in.
  • en wachtwoord“: Voer het gewenste wachtwoord in.
  • Voer wachtwoord in“: Herhaal hetzelfde wachtwoord.

Zorg ervoor dat u “Wachtwoordbeveiliging staat aan” aanvinkt om de map daadwerkelijk af te schermen. Na het invullen van alle velden en het aanvinken van “Wachtwoordbeveiliging staat aan“, klikt u op “Opslaan“.

Gefeliciteerd! U heeft nu met succes de ontwikkelomgeving opgezet en beveiligd!

Mocht u tegen problemen aanlopen, dan staan onze collega’s van de helpdesk altijd klaar om u te assisteren. U kunt hen bereiken via de livechat of door het indienen van een helpdesk ticket in uw klantenpaneel.