Menu Sluiten

Hoe verhuis ik mijn website naar WinCOM?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Voordat u een website kunt overbrengen naar een webhosting pakket van basicHost, dient u rekening te houden met een aantal stappen. De stappen staan hieronder weergegeven.

1. Webhosting pakket aanschaffen

Allereerst is het van belang dat u een webhosting pakket bij ons heeft aanschaft. Alle pakketten staan op onze website weergegeven, u kunt de pakketten inzien en bestellen via de volgende link: Webhosting pakketten.

2. Website bestanden overbrengen naar het nieuwe webhosting pakket

Zodra u het nieuwe webhosting pakket heeft aangeschaft dient u de website bestanden van de oude provider naar ons toe te verhuizen. U kunt dit handmatig doen via FTP maar u kunt ook een van de onderstaande handleidingen gebruiken die het vaak vergemakkelijken:

Wanneer u het toch via FTP wilt overplaatsen dient u de bestanden die nog bij de oude provider staan naar uw computer te verplaatsen (lokaal opslaan) en deze vervolgens in de public_html map van uw domein bij het nieuwe hosting pakket dat u bij ons heeft afgenomen terug te plaatsen. Let er op dat dit nogal veel tijd in beslag kan nemen, afhankelijk van de grootte en aantal van de bestanden.

3. Eventuele databases overbrengen naar het nieuwe webhosting pakket

Voordat u de database(s) kunt overbrengen naar het nieuwe webhosting pakket dient u deze nieuw aan te maken in de DirectAdmin omgeving. Hoe u een database aanmaakt in DirectAdmin hebben we uitgelegd in de volgende handleiding: Hoe maak ik een MySQL database aan?.

Daarna kunt u inloggen op PhpMyAdmin en via daar de database importeren. Hoe u een database in PhpMyAdmin importeert staat ook weer uitgelegd in een andere handleiding: Database importeren via PhpMyAdmin.

4. E-mail (accounts) migreren

Wanneer u uw hosting verhuist naar basicHost wilt u natuurlijk ook dat al uw email meegenomen wordt. Gelukkig zijn er handige tools waarmee u deze kan synchroniseren. In de volgende handleiding zullen we proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe dit werkt met Imapsync.

5. Domein verhuizen

Zodra alle website bestanden en eventuele databases zijn overgezet is het tijd om de domeinnaam te verhuizen. Hoe u dat doet hebben we uitgebreid voor u op een rijtje gezet in de volgende handleiding: Hoe werkt een domeinnaam verhuizing?

De verhuizing lukt me niet

Mocht het verhuizen van uw website uzelf niet lukken dan kunt u aanspraak maken op onze gratis verhuisservice. Indien u hier gebruik van wilt maken dan kunt u een ticket via het klantenpaneel aanmaken of een email sturen naar helpdesk@wincom.nl, geef hierbij de volgende gegevens door:

  • Inloggegevens van webhosting paneel van uw oude provider
  • FTP gegevens van uw oude provider
  • De betreffende websites die overgezet dienen te worden (www.uwdomein.nl)
  • Eventuele inloggegevens van beheerpaneel van uw website (WordPress, Joomla etc.)
  • Gebruikersnaam van het nieuwe webhosting pakket bij basicHost.nl
  • Eventueel meer informatie dat voor het verhuisproces belangrijk is

Zodra bovenstaande gegevens ontvangen zijn zal een van onze medewerkers de verhuizing op zich nemen en u in uw ticket op de hoogte houden. Let er wel op dat een verhuizing niet direct gerealiseerd kan worden, verhuizingen worden vaak ingepland.