Menu Sluiten

Hoe moet ik een MySQL database exporteren?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Informatie over hoe u het beste een MySQL database kunt verhuizen vindt u hieronder. De informatie hieronder zal bij de meeste MySQL databases voldoende zijn om de verhuizing succesvol af te ronden.

Het exporteren van de database

Als eerste moet u de database exporten bij uw huidige provider, dit kunt u op meerdere manieren doen. Op deze pagina zullen wij u uitleggen hoe u dit kunt doen via phpMyAdmin.

Inloggen in phpMyAdmin

Login in phpMyAdmin bij uw oude server/provider. Het adres van phpMyAdmin verschilt nogal per server/provider. Als het u dus niet lukt om in te loggen in phpMyAdmin kunt u contact opnemen met uw oude provider en hen vragen naar het adres van phpMyAdmin en de bijbehorende login details. Nadat u bent ingelogd in phpMyAdmin moet u navigeren naar de desbetreffende database die verhuisd moet worden. Ook dit verschilt per phpMyAdmin installatie.

Exporteer database

Klik bovenaan op ‘Exporteren‘ en daarna op ‘Start‘. U krijgt vervolgens een .SQL bestand die u bij ons weer kunt gebruiken.

Het importeren van de database

Klik op de volgende link om de handleiding voor het importeren te bekijken: https://basichost.nl/faqs/database-importeren-via-phpmyadmin/