Menu Sluiten

Hoe maak ik een SRV record aan?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Voor Hosted Exchange, Office 365 en eventueel Minecraft zijn SRV records benodigd, hoe u deze instelt hebben we in deze handleiding voor u uitgelegd. Voor het instellen van een play domein voor minecraft kunt u de volgende handleiding volgen: Hoe stel ik een Minecraft Play domein in?

Om de DNS records in DirectAdmin te wijzigen dient u naar uw DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons heeft ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein dat je wilt wijzigen.

Klik nu onder “Your Account” op “DNS Management”.

Stap 2

U komt nu op de pagina terecht waar u de DNS records kunt toevoegen en kunt verwijderen. Een wijzig optie is helaas niet aanwezig, mocht u dus een bestaande record willen wijzigen dient u deze eerst te verwijderen.

We gaan helemaal naar onderen toe, naar de SRV record aanmaak optie. Voor Office 365 zijn de volgende records benodigd:

Wij nemen in dit voorbeeld de eerste record, deze zullen wij ook gaan instellen.

Vergeet hierbij de . achter de record aan de rechterkant niet, dit zorgt ervoor dat uw domein er niet nogmaals achteraan geplaatst zal worden.

Het is dus als volgt:
Linkerkant: service+protocol
Rechterkant: prioriteit (priority)+weging (weight)+poort (port)+doel (destination)

Gefeliciteerd! U heeft zojuist uw SRV record ingesteld. Mocht u er niet uit komen, dan staat onze helpdesk voor u klaar. U kunt ons bereiken via een live chat sessie of per ticket. We helpen u graag!