Menu Sluiten

Hoe maak ik een redirect via het klantenportaal?

Hoe maak ik een redirect via het klantenportaal?

U bent hier:
« ga terug

Wanneer u bij basicHost een domeinnaam afneemt kunt u deze koppelen aan een webhosting pakket maar ook doorsturen naar een andere URL. Hoe u uw domeinnaam doorstuurt (redirect) leggen we u in deze handleiding graag voor u uit! 

Let op! Als uw domein gekoppeld is aan een hosting pakket volg dan het volgende artikel Hoe maak ik een redirect (doorsturing) via DirectAdmin?.

Stap 1

U logt in op het klantenpaneel en navigeert via het menu naar Domeinen >> Mijn domeinen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Stap 2

Klik vervolgens op Beheer domein naast het desbetreffende domein

Stap 3

U ziet nu een scherm verschijnen. In dit scherm ziet u alle alle opties voor uw domeinnaam. Klik daarna op DNS Beheer in het rechter Beheer menu

Stap 4

U komt nu op de pagina waar u een domein kunt kiezen. Kies uit de lijst het domein waarvan u de DNS records wilt aanpassen. En klik vervolgens op Beheer DNS

Let op! Als u de onderstaande melding krijgt betekent dat uw domeinnaam niet naar de juiste nameservers is verwezen of is gekoppeld aan een webhosting pakket dat u bij ons afneemt.

Mocht uw domeinnaam gekoppeld zijn aan een webhosting pakket dat u bij ons afneemt, dan dient doorsturingen via DirectAdmin in te stellen. Hoe u dat doet wordt beschreven in de volgende artikel

Als u uw DNS wilt beheren in uw klantenpaneel, klik dan op de groene knop om uw domeinnaam te verwijzen naar de juiste nameservers.

Stap 5

Klik nu bovenin in de tabblad op Redirect URL (doorsturen)

U krijgt nu een invoerveld te zien waar u de URL kunt ingeven waar naar doorverwezen dient te worden. Ook kunt u sub-domeinen omleiden door ze in de bronveld in te voeren. Let er op dat u in de bestemming altijd begint met http://.

Zodra u de URL heeft ingegeven klikt u op “Omleiding instellen” waarna de doorsturing ingesteld zal worden.

Tip: Laat de veld Bron leeg als u het hoofddomein wilt doorsturen.

Status code

Wanneer u gebruik maakt van een redirect of doorverwijzing dan zal uw domeinnaam een andere http status code krijgen. In plaats van een http response status code 200, een http response status code 301 of een http response status code 302. Bij het instellen van de redirect heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een 301 of een 302. 

Gefeliciteerd! U heeft zojuist een doorsturing (redirect) gemaakt. Komt u er nou niet uit? Neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen u graag!