Menu Sluiten

Hoe maak ik een redirect (doorsturing) via DirectAdmin?

Hoe kunnen we helpen?

Hoe maak ik een redirect (doorsturing) via DirectAdmin?

U bent hier:
« ga terug

Soms is het gemakkelijker om een link te delen dat “uwdomein.nl/hiervindjemijnfoto” heet in plaats van “uwdomein.nl/img/26-02-2016_16:24.png“. Via deze handleiding is het mogelijk om een bepaalde URL door te verwijzen naar een andere URL. Het is natuurlijk ook mogelijk om door te verwijzen naar een andere website. U moet natuurlijk wel weten hoe u dat doet! In deze handleiding leggen we u dat maar al te graag uit!

Stap 1

Om een doorverwijzing (redirect) aan te maken dient u naar uw DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons heeft ontvangen!

Nadat u bent ingelogd selecteert u het domein waarbij u de doorverwijzing (redirect) wilt aanmaken.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat u uitkomt bij “Geavanceerd”.

Vervolgens klikt u op “Sitedoorsturingen”.

Stap 2

U komt nu op de pagina terecht waar u de doorverwijzing (redirect) kunt aanmaken. Vul in het bovenste veld hetgeen in dat moet gaan verwijzen naar een andere URL. En vul in het onderste veld hetgeen in waar het naar toe moet verwijzen. Onderstaand nog een voorbeeld:

Het beste is om als redirect type 301 te gebruiken.

In het voorbeeld willen we dat wincom.ga/ditmoetnaarbasichost doorverwijst (redirect) naar http://www.basichost.nl. Wanneer u naar iets op uw eigen site wilt verwijzen voert u hier gewoon de URL van het betreffende bestand/de betreffende map in. Nadat u de gegevens heeft ingevoerd drukt u natuurlijk op de “Opslaan” button waarna de doorverwijzing binnen enkele minuten zal werken.

Status code

Wanneer u gebruik maakt van een redirect of doorverwijzing dan zal uw domeinnaam een andere http status code krijgen. In plaats van een http response status code 200, een http response status code 301 of een http response status code 302. Bij het instellen van de redirect heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een 301 of een 302. 

Gefeliciteerd! U heeft zojuist een doorsturing (redirect) gemaakt. Komt u er nou niet uit? Neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen u graag!