Menu Sluiten

Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn webhosting pakket?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

U heeft een domeinnaam gekocht en wil hier graag een website op plaatsen en een bijbehorend emailadres voor aanmaken. Dat is geen enkel probleem en kunt u via enkele kliks geregeld hebben bij basicHost.

Om de website en email aan te kunnen aanmaken, heeft u wel een webhosting pakket nodig, aangezien we anders geen plek hebben om de email en website op te slaan. Onze webhosting pakketten vindt u op de webhosting pagina.

Domein koppelen aan hostingpakket via het klantenpaneel

Het koppelen van een domeinnaam die bij ons aangeschaft is doet u via het klantenpaneel. U hoeft dit niet te doen als u domeinnaam extern geregistreerd is, volg hiervoor de volgende handleiding. Het koppelen via ons systeem zorgt er voor dat de domeinnaam automatisch toegevoegd gaat worden aan het hosting pakket.

Stap 1

Om het koppelen van uw domeinnaam aan uw hosting pakket te realiseren is een actie benodigd die we moeten uitvoeren in het klantenpaneel. U logt in op het klantenpaneel en navigeert via het menu naar Domeinen >> Mijn domeinen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Stap 2

Klik vervolgens op Beheer domein naast het desbetreffende domein

Stap 3

Klik daarna op Naamserver in het rechter Beheer menu

Stap 4

U komt nu op de pagina waar u de gewenste nameservers kunt instellen. Selecteer “Gebruik standaard nameservers (koppelen aan webhosting)” en klik op Wijzig Nameservers.

De domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan uw hosting pakket

U heeft nu alle stappen succesvol doorgelopen en uw domeinnaam met succes gekoppeld aan uw hosting pakket. Aangezien er nu enkele stappen aan de achterkant van ons systeem uitgevoerd worden, duurt het gemiddeld 4 tot 6 uur voordat u de domeinnaam kunt bezoeken en de door u geüploade website zichtbaar zal zijn. Helaas kunnen wij dit niet versnellen en moeten we na het koppelen hier altijd op wachten. Dit heeft namelijk te maken met dat het internet gemiddeld elke 6 uur nieuwe wijzigingen per domeinnaam ophaalt.

Komt u er nou echt niet uit? Maakt u geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!