Menu Sluiten

Hoe installeer ik plugins in WordPress?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Waarom losse bestanden van plugins uploaden als WordPress deze automatisch met 1 druk op de knop voor u installeert? Juist, wij van WinCOM houden van efficiënt werken en willen onze klanten zoveel mogelijk moeite besparen. In deze handleiding leggen we u uit hoe u gemakkelijk in WordPress een plugin installeert.

Allereerst gaat u naar het admin paneel van WordPress. Bij een standaard installatie is deze te bereiken via uwdomein.nl/wp-admin/

Log vervolgens in met de gegevens die u eerder hebt ingesteld.

Zodra u bent ingelogd ziet u in het menu het kopje “plugins” staan. Ga hier met uw muis op staan (u hoeft niet te klikken). Vervolgens ziet u een submenu, hier ziet u ook “nieuwe plugin” staan, klik hierop.

Nu krijgt u op de volgende pagina de optie om naar een plugin te zoeken of er zelf een te uploaden. Het gemakkelijkste is natuurlijk om naar de plugin te zoeken. Zelf uploaden kost namelijk alleen maar extra tijd. In het voorbeeld hebben wij gezocht op “Really Simple SSL”. Met deze plugin forceert u namelijk gemakkelijk uw website naar een HTTPS verbinding toe.

Wanneer u de zoekopdracht uitvoert krijgt u vanzelf plugins te zien die voldoen aan uw zoekterm. Zoek de juiste plugin op en klik op “Nu installeren”.

Vervolgens krijgt u een pagina te zien waar de installatie van start zal gaan. Nadat de installatie geslaagd is hoeft u enkel nog de plugin te activeren! Dit doet u simpelweg gewoon door op “Plugin activeren” te klikken.

Gefeliciteerd! U heeft nu een plugin in WordPress geïnstalleerd en geactiveerd! Mocht u deze plugin nou uit willen zetten, dan kan dat heel gemakkelijk door in het plugin menu op “Geïnstalleerde plugins” te klikken en vervolgens de betreffende plugin te deactiveren. Dit doet u door op “Deactiveren” te klikken.