Menu Sluiten

Hoe installeer ik een SSL certificaat in DirectAdmin

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Wat is SSL?

SSL is tegenwoordig niet meer te missen op het internet. Via een SSL certificaat wat op een website of webshop word geinstalleerd worden alle verbindingen tussen de bezoeker en de website versleuteld en beveiliging. Dit betekend dat niemand met uw iDEAL proces kan meekijken en in deze verbinding andere pakketjes kan stoppen om de betaling te manipuleren.

Sinds 2015 prefereert Google ook websites met een SSL certificaat boven websites zonder SSL certificaat. Dit betekent dat uw website of webshop een hogere positie in de Google zoekresultaten zal krijgen als deze voorzien is van een geldig SSL certificaat. We raden daarom iedereen aan zijn of haar website te voorzien van een geldig SSL certificaat! Om dit te kunnen realiseren bieden we gratis let’s encrypt certificaten voor al onze klanten aan. Deze certificaten kunt u uitvragen via de Gratis Lets Encrypt SSL op je website installeren handleiding. Voor de betaalde certificaten kunt u onderstaande handleiding volgen;

Hoe installeer ik een SSL certificaat?

Een SSL certificaat installeren die u aangekocht heeft, vergt wat meer kennis. We hebben daarom geprobeerd dit in een zeer duidelijk stappenplan dit hieronder volledig voor u uit te leggen om zodoende het installatie proces zo makkelijk mogelijk voor u te maken.

Stap 1: Kopieer de private key.

Ga in DirectAdmin naar SSL Certificaten en vervolgens rechts bovenin naar Legacy SSL Certificaten.

Daar klikt u op, Plak een zelf gegenereerd certificaat en sleutel .

Verwijder alles in het veld en plak de Private Key die u heeft gekregen tijdens het maken van het SSL-certificaat. Vervolgens opent u het certificaat (in kladblok) die u heeft gekregen en kopieert u de inhoud ervan. Plak deze strak onder de Private Key zonder enige spaties of enters.

Als laatst klikt u helemaal onderaan op Opslaan waarna het opgeslagen word.

Stap 2: Sla de geplakte inhoud op

U heeft alles succesvol geplakt en klikt vervolgens onderaan op opslaan/save. Als het goed is, krijgt u na het klikken op de save knop de melding: Certificaat en sleutel is opgeslagen.. Dit betekend dat de eerste stap succesvol gelukt is en dat het certificaat én de private key/sleutel met elkaar overeenkomen. We moeten nu de intermediate certificaten(de overige bestanden in de ZIP) gaan configureren in de volgende stap.

Stap 3: Installatie root- en intermediate certificaten

  • U klikt in DirectAdmin bovenaan op de home knop (index), zodat u weer op het overzichtspagina komt. Hier klikken we onderaan opnieuw op SSL certificaten daarna rechts bovenin op Legacy SSL Certificaten. Vervolgens komt u weer op de SSL certificaat configuratie pagina uit.
  • Eenmaal op de SSL pagina, klikt u onderaan op Klik Hier om de CA root certificaat te plakken onderin de pagina. We gaan nu naar de pagina toe waar we de CA (root en intermediate certificaten kunnen plakken.
  • Vink als eerst het vinkje Gebruikt een CA cert. aan zodat het systeem weet dat u gebruik gaat maken van de CA SSL certificaten.
  • Vervolgens opent u de ZIP van de SSL certificaten leverancier weer. Hier ziet u nog 2 andere certificaten instaan en soms 3. U opent deze met uw kladblok/texteditor en plakt ze stuk voor stuk onder elkaar in de beschikbare textbox in uw DirectAdmin pagina. Er mogen geen lege regels tussenzitten en alles moet dus mooi aan elkaar aansluiten. Voorbeeld:

Stap 4:  Sla de root- en intermediate certificaten op

Nadat u dit succesvol heeft ingevoerd, klikt u weer op de knop Opslaan om alles netjes op te slaan. Het systeem zal weer een positieve melding moeten geven als u alles netjes geconfigureerd heeft. Het installeren duurt vervolgens maximaal 5 minuten.

Stap 5: SSL certificaat controleren

Om nu te controleren of alles succesvol geïnstalleerd en geconfigureerd is, gaan we een test uitvoeren. We gaan naar https://www.sslcheck.nl/ en voeren daar de domeinnaam in. Het systeem gaat vervolgens controleren of het certificaat én het root en intermediaire certificaat succesvol geïnstalleerd is. Zodra dit het geval is, geeft het systeem een positieve melding af en heeft u zelf succesvol uw eigen SSL certificaat geïnstalleerd.