Menu Sluiten

Hoe bestel ik een een SSL Certificaat

Hoe kunnen we helpen?

Hoe bestel ik een een SSL Certificaat

U bent hier:
« ga terug

In dit artikel wordt beschreven hoe u een SSL-certificaat aanvraagt na een bestelling. Een SSL-certificaat kunt u éénvoudig bestellen via de volgende pagina. Weet u niet welke type u nodig heeft? Op deze pagina worden de verschillende types uitgelegd.

Stap 1

Nadat u een SSL-certificaat heeft besteld en betaald ziet u in het klantenpaneel (https://portal.wincom.nl) onder uw producten het bestelde certificaat.

Klik op Beheren naast uw product

Klik vervolgens op Open om de SSL Control panel te openen

Stap 2

U wordt gevraagd om de contactgegevens in te geven, deze zijn in de meeste gevallen al voor u ingevuld. Klik op Bewerken als u deze wilt aanpassen. Zo niet, kunt u naar de volgende stap.

Stap 3

Belangrijk! Het is ten zeerste aan te raden om de CSR voor uw certificaat te genereren in ons controlepaneel (uitzondering: IIS-certificaat), ook als u deze eerder elders heeft gegenereerd. Dit garandeert dat uw CSR de juiste indeling heeft, wat een must is om het certificaat met succes te genereren.

Klik nu op Generate a new CSR of plak de CSR in het vakje wanneer u zelf een CSR heeft.

Vul de gegevens in en klik op Genereer

Nu wordt de CSR, Public key en de Private key weergegeven. Zorg ervoor dat u de Private key lokaal opslaat, deze wordt niet door ons opgeslagen.

Zet onderin een vinkje bij I have saved the RSA Private Key en klik op Use this CSR

Stap 4

Zet een vinkje bij Add WWW/non-WWW domain wanneer u wilt dat het subdomein www ook wordt beveiligd. Zie volgende artikel voor meer informatie.

Stap 5

Zodra alles is ingevuld, kunt u de validatieoptie selecteren.
Standaard staat deze op e-mail maar via de dropdown kunt u alle beschikbare opties selecteren:

  • HTTP(s); (niet aanbevolen)
    Op HTTP(s) gebaseerde validatie vereist een speciaal bestand. U dient een txt bestand te zetten in de “.well-known/pki-validation/” map van uw website. Het bestand kunt u downloaden door op het vraagteken te klikken nadat u voor “HTTP(s)” heeft gekozen.
  • DNS; (voor gevorderde gebruikers)
    DNS validatie vereist een specifieke waarde in de DNS van uw domein. Voor een wildcard certificaat plaatst u de record in de root van het domein, bv. domein.nl voor een certificaat op *.domein.nl. De toe te voegen records kunt u zien door op het vraagteken te klikken nadat u voor “DNS” heeft gekozen.
  • E-mail; (eenvoudig)
    Er wordt een validatie email gestuurd naar het gekozen e-mail adres. Deze email bevat een link die de ontvanger moet openen om het certificaat te valideren. Dit is de eenvoudigste manier om de validatie te doen.

Voor meer informatie over validatiemethoden, kijk in de volgende artikel

Stap 6

Om het verzoek in te dienen, klikt u gewoon op Issue of Reissue. Binnen ongeveer 10 minuten wordt uw certificaat aangevraagd en gevalideerd. Na validatie kunt u het certificaat downloaden op de SSL Control Panel.