Menu Sluiten

E-mail account instellen op Android toestel

Hoe kunnen we helpen?

E-mail account instellen op Android toestel

U bent hier:
« ga terug

(Let op! Deze instellingen gelden alleen voor de Basic E-mail abonnementen en niet voor Exchange)

In de tijden van het internet en de smartphones is het bijna ondenkbaar om uw email niet op uw telefoon op te kunnen halen. Echter is het natuurlijk wel handig om te weten hoe u uw e-mailaccount op uw Android toestel instelt. Hoe u dit doet leggen wij in deze handleiding maar al te graag uit! In deze handleiding gebruiken we als voorbeeld een Samsung toestel, de manier voor het aanmaken van een e-mailaccount kan bij de toestellen verschillen. We maken in het voorbeeld gebruik van de meest recente Android versie. De gegevens zijn verder wel hetzelfde.

Allereerst dient u een e-mailaccount in DirectAdmin aan te maken, hoe u dat doet staat beschreven in een andere handleiding.

Ga nadat u een e-mailaccount heeft aangemaakt naar de instellingen op uw telefoon. Scroll een stukje naar onderen totdat u bij “Accounts” uitkomt. Klik hier vervolgens op.

U ziet nu bovenin eventuele eerdere toegevoegde accounts. Eronder staat “Account toevoegen” klik daarop om een nieuw account toe te voegen.

Klik nu op “E-mail” om een e-mail account toe te voegen.

Voer hier uw e-mail gegevens in en klik op “Inloggen“.

Selecteer nu IMAP-Account of POP3-Account. In het voorbeeld maken we gebruik van IMAP. (We adviseren u gebruik te maken van IMAP)

U komt op een nieuwe pagina terecht. Voer bij de gebruikersnaam uw volledige e-mail adres in, en bij wachtwoord uw wachtwoord. Voer onder “Inkomende server” bij de IMAP-server in: mail.wincom.nl en selecteer bij Beveiligingstype “SSL“. en controleer de poortnummer (993) zoals in de afbeelding. Klik vervolgens weer op “Inloggen“.

Voor de uitgaande server voert u ook weer bij de SMTP-server in: mail.wincom.nl. Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast vink “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” aan en voer daaronder de e-mail gegevens nogmaals in. Klik nu weer op “Inloggen“.

LET OP: Het kan voorkomen dat, wanneer u op een Android een e-mail account instelt en u geeft een onjuist wachtwoord op, u niet de melding krijgt dat gebruikersnaam of wachtwoord onjuist is, maar dat de mailserver niet reageert!