Menu Sluiten

De principal-naam van het doel is onjuist.

Hoe kunnen we helpen?

De principal-naam van het doel is onjuist.

U bent hier:
« ga terug

Als u de melding krijgt: 
“Op de server waarmee u verbonden bent, wordt een beveiligingscertificaat gebruikt dat niet kan worden gecontroleerd. De principal-naam van het doel is onjuist. Wilt u deze server blijven gebruiken?” Dan is waarschijnlijk dit aan de hand.

U heeft SSL/TLS(beveiligde verbinding) aanstaan in uw mailclient en u heeft bij inkomende/uitgaande mailserver uw eigen domeinnaam ingevuld. Op zich helemaal goed. Alleen op het moment dat u zich met de mailserver verbinding zal de mailserver de domeinnaam in combinatie met het certificaat controleren. Domein is dan mail.uwdomein.xx en certificaat *.wincom.nl Omdat deze 2 anders zijn krijgt u deze melding. Het is geen probleem om dit te accepteren.

Als u de melding niet wilt krijgen kunt u 2 dingen doen. SSL uitzetten (maar dan is de mailverbinding niet mee beveiligd) of in uw mailclient bij in- en uitgaande mailserver uw eigen domeinnaam niet gebruiken maar de servernaam. De servernaam is mail.wincom.nl Nadat u de instellingen heeft opgeslagen zal de melding niet meer verschijnen.