Menu Sluiten

Database importeren via PhpMyAdmin

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
« ga terug

Het kan voor komen dat u een bestaande database wilt onderbrengen in het hostingpakket. Hoe u dat doet is zeer gemakkelijk en leggen we in deze handleiding voor u uit.

Allereerst dient u in DirectAdmin een database aan te maken, hoe u dat doet staat uitgelegd in onze handleiding MySQL database aanmaken. Als u dat (al) gedaan heeft volg de onderstaande stappen voor het importeren van de database.

Als het goed is bent u nu al ingelogd in DirectAdmin. Ga naar het overzicht en scroll een stukje naar onderen totdat u uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klikt u op “PhpMyAdmin”.

Het kan nu een tijdje duren voordat u een inlogscherm te zien krijgt. Zodra u dat te zien krijgt voert u de gebruikersnaam van de zonet aangemaakte database en het wachtwoord in.

U komt daarna op de beginpagina van PhpMyAdmin terecht, klik op de betreffende database.

Zodra u dat gedaan heeft klikt u in het menu op “Importeren“.

Op de pagina die nu in beeld staat krijgt u de mogelijkheid om een bestand te selecteren, selecteer hierbij het database bestand die u (van uw oude provider) heeft geëxporteerd. Weet u niet hoe u dat moet doen? Klik hier voor uitleg.

Wanneer u het juiste bestand geselecteerd heeft klik onderaan de pagina op “Starten” waarna de database geïmporteerd zal worden.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist een bestaande database teruggeplaatst. Vergeet niet om in een eventueel configuratiebestand van uw website de waardes van de database te wijzigen naar de nieuwe database gegevens? Mocht het importeren niet lukken dan staat onze helpdesk voor u klaar. We helpen u graag!